Zeventig boxtrailers voor Van Rooijen Logistiek

De veelzijdige logistieke dienstverlener Van Rooijen uit Eindhoven heeft de trailervloot onlangs flink uitgebreid. Als hofleverancier mocht Schmitz Cargobull onlangs zeventig boxtrailers leveren. Het zijn drie-assers die zijn voorzien van een onderschuiflaadklep en ze zijn voorzien van dubbele bindrails in de zijwanden om de lading veiliger te kunnen zekeren.

Lees meer

Van Rooijen Logistiek in Eindhoven breidt uit!

Van Rooijen Logistiek heeft op 14 december jl. het voormalige distributiecentrum van C1000 aangekocht.
Door de forse groei in de afgelopen jaren werden de grenzen bereikt van het huidige logistieke centrum.
Dit overgenomen distributiecentrum heeft een oppervlakte van ca. 45.000 vierkante meter en is gebouwd op bijna 8 hectare grond en grenst aan de huidige site.
Hierdoor kan de railterminal verder ontwikkeld worden en kunnen nieuwe en bestaande opdrachtgevers v.w.b. cross dock- en warehouseactiviteiten nog beter bediend worden.
Daarnaast kan in dit pand kantoorruimte gehuurd worden.

Lees meer

Eindhovense werkgevers bij 'Brabants besten'

EINDHOVEN - De Eindhovense werkgevers Geert de Brouwer en Henry van Rooijen worden voorgedragen voor het ambassadeurschap Innovatief Werkgeverschap in Brabant.
Daarmee treden De Brouwer en Van Rooijen toe tot het selecte gezelschap van 'Brabants Besten'. Dat zijn ondernemers die uitblinken in sociaal ondernemen en sociale innovatie. Gedeputeerde Bert Pauli zal beide ondernemers benoemen op woensdag 6 juli.

Lees meer

Nieuw initiatief Logistiek platform pakt vergrijzing sector aan

Het startdocument voor dit initiatief is tijdens de Dag van de Logistiek in Eindhoven getekend door vertegenwoordigers van het Summa College, logistieke bedrijven en werkgeversorganisaties. 

Henriette de Haas, directeur van Summa Transport en Logistiek, vertelt: 'We willen laten zien hoe belangrijk en mooi werken in deze sector is. Dat doen we niet alleen tijdens de Dag van de Logistiek, maar ook door samen te gaan werken met logistieke bedrijven.'

Lees meer

Dag van de Logistiek

Op zondag 22 mei 2016 wordt op het terrein van Van Rooijen Logistiek te Eindhoven de Dag van de Logistiek Eindhoven georganiseerd. 

Dit is een evenement dat in Tilburg al heel succesvol is en jaarlijks veel bezoekers trekt. Summa College voor Transport en Logistiek heeft het initiatief genomen voor deze dag in Eindhoven en Van Rooijen Logistiek heeft hier een gedeelte van haar terrein/gebouwen voor beschikbaar gesteld. 

Lees meer

Voertuigsticker dodehoek

Er is nu een dode hoek sticker die fietsers laat zien waar je moet blijven staan om zichtbaar te zijn voor de chauffeur. Op het vlak van verkeersveiligheid liggen ongevallen met rechts afslaande vrachtauto's zeer gevoelig. Het verkleinen van de kans op dergelijke ongevallen is bij veel leden een belangrijk aandachtspunt. De voorlichting van Veilig op Weg levert een belangrijke bijdrage aan dode hoek voorlichting. Om de boodschap goed te laten beklijven is herhaling van de boodschap belangrijk. Daarnaast bereiken we helaas niet alle basisschool leerlingen en willen we graag ook fietsende volwassenen bereiken. Een goede voertuigsticker laat aan een fietser zien hoe je moet handelen om in het verkeer veilig met een vrachtauto om te gaan.

Lees meer