Twee nieuwe Scania's voor Van Rooijen Logistiek

EINDHOVEN - Van Rooijen Logistiek voegt twee Scania R360 4x2 trekkers met hybride-elektrische aandrijving aan het wagenpark toe. De transporteur, met 225 trekkende eenheden geen onbekende op de Nederlandse wegen, zet hiermee de volgende stap in verduurzaming. “We verwachten met deze voertuigen een brandstofbesparing van 20 tot 25 procent te kunnen realiseren,” verklaart technisch directeur Iwan van de Geer.

De Scania HEV trekkers worden hoofdzakelijk ingezet voor het vervoeren van ‘fast moving consumer goods’ met citytrailers door heel Nederland. Dit is voor Van Rooijen Logistiek de eerste ervaring met hybride trucks. “We zien dit als een tussenstap naar volledig elektrisch aangedreven voertuigen totdat die techniek de kinderschoenen is ontgroeid,” aldus Van de Geer.

Om tot een keuze te komen vergeleek hij meerdere opties en merken. Uiteindelijk werd er voor de Scania R360 HEV gekozen. “Scania is heel ver in de ontwikkeling van de hybride technologie. En we vonden dit een mooi moment om het aandeel Scania, dat al jarenlang deel uitmaakt van ons wagenpark, verder uit te breiden.”

 

 

Ruimte en comfort

Voor optimale ruimte en comfort, ko

os Van Rooijen voor de ruime R-serie highline cabine, die werd voorzien van de nodige opties. De chauffeurs die achter het stuur mogen gaan plaatsnemen, zullen een jaar lang getraind worden om hun rij-efficiëntie voortdurend te optimaliseren en het maximale uit de hybride techniek te halen. “Beide chauffeurs zijn vooral heel blij dat ze wederom met een Scania mogen rijden,” zegt Van de Geer lachend. “Dat het een hybride Scania is, vinden ze helemaal mooi.”

People, Planet & Profit

De nieuwe Scania trucks kunnen dankzij de combinatie van een elektromotor met een 360 pk dieselmotor 100% emissievrij rijden wanneer dat nodig is. Hiermee bereidt Van Rooijen Logistiek zich voor op de komst van de zero-emissie zones zonder op de troeven van een diesel truck te hoeven inleveren. Toch was dit niet de enige reden om voor een hybride aandrijflijn te kiezen. Het familiebedrijf zoekt voortdurend de juiste balans tussen de drie P's: People, Planet en Profit. “We kunnen hier niet omheen,” licht Van de Geer toe. “Onze klanten vragen erom en bovendien willen we hierin voorop lopen.”

Want Van Rooijen heeft een duidelijke visie als het gaat om CO2-reductie. In zowel Eindhoven als Turnhout beschikt de transporteur over een enorm zonnepark waarmee meer elektriciteit wordt opgewekt dan het bedrijf zelf verbruikt en in 2021 werd een tweede ‘Lean & Green Star’ binnengesleept.

Met ruim 600 medewerkers, een wagenpark van 620 eenheden, twee locaties en 140.000 m2 aan ruimte voor warehouse, VAS en crossdock activiteiten is Van Rooijen sinds de oprichting in 1947 uitgegroeid tot een volwassen logistieke dienstverlener. Het familiebedrijf pur sang, dat vandaag de dag wordt geleid door Henry en Maik van Rooijen, is gespecialiseerd in het vervoeren van ‘fast moving consumer goods’ naar de bekende retail bedrijven in de Benelux.

Lees meer

Open Dag Summa College

Namens Van Rooijen Logistiek zijn onze Opleidingscoördinator en Manager P&O deze dag aanwezig om alle jongeren te enthousiasmeren voor onze mooie sector!

Interesse om op het Summa Transport en Logistiek te gaan studeren?

Kom dan ook en maak meteen even kennis met Van Rooijen Logistiek en ontdek alle mogelijkheden. Tot dan!

Lees meer

Van Rooijen Logistiek levert als eerste de goederen bij nieuw DC van PLUS - OSS 

Van Rooijen Logistiek levert als eerste de goederen bij nieuw DC van PLUS - OSS, lees het volledige artikel via onderstaande link. 

Lees meer

Van Rooijen logistiek partner van de Logistieke Roadshow

Summa College laat scholieren kennismaken met de wereld van Logistiek.

 

Vmbo-scholieren in de Eindhovense regio maken deze week op verrassende wijze kennis met de wereld van transport en logistiek. De Logistieke Roadshow deed het Stedelijk College als eerste aan. Het doel: meer aandacht voor de sector onder jongeren.  
Lees meer

40 jarig jubileum Algemeen Directeur Henry van Rooijen

EINDHOVEN - Op 2 november 1981 trad Henry van Rooijen, als oudste zoon van Bartus van Rooijen, officieel toe tot het familiebedrijf Van Rooijen Logistiek BV. De jaren daarvoor had hij in de weekenden standaard geholpen met de wagens wassen en mee helpen laden, maar in 1981 ging hij officieel van start.

Lees meer

Uitreiking van de 2e Lean and Green ster

Op 14 oktober 2021 was het dan zover, Van Rooijen Logistiek mocht zijn 2e Lean and Green ster in ontvangst nemen.

Wij danken de betrokken medewerkers en zijn trots om te mogen stellen dat we hierdoor één van de koplopers op het gebied van C02 reductie zijn.

We geven hiermee tevens uitstraling aan onze missie en visie: een groen en milieubewust bedrijf zijn.

Lees meer