40 jarig jubileum Algemeen Directeur Henry van Rooijen

EINDHOVEN - Op 2 november 1981 trad Henry van Rooijen, als oudste zoon van Bartus van Rooijen, officieel toe tot het familiebedrijf Van Rooijen Logistiek BV. De jaren daarvoor had hij in de weekenden standaard geholpen met de wagens wassen en mee helpen laden, maar in 1981 ging hij officieel van start.

Lees meer

Uitreiking van de 2e Lean and Green ster

Op 14 oktober 2021 was het dan zover, Van Rooijen Logistiek mocht zijn 2e Lean and Green ster in ontvangst nemen.

Wij danken de betrokken medewerkers en zijn trots om te mogen stellen dat we hierdoor één van de koplopers op het gebied van C02 reductie zijn.

We geven hiermee tevens uitstraling aan onze missie en visie: een groen en milieubewust bedrijf zijn.

Lees meer

Diagnose slaapapneu voor vrachtwagenchauffeurs binnen 2 weken

Binnen 2 weken van ‘vermeend risico’ naar een definitieve diagnose van slaapapneu. Terwijl een diagnose normaal gesproken wel 8 jaar kan duren. 22 vrachtwagenchauffeurs van Van Rooijen Logistiek hebben het nieuwe turbotraject van CZ doorlopen en voor een doorbraak gezorgd.

Tientallen medewerkers bij Van Rooijen Logistiek kampten met slaapproblemen. Ze hadden moeite met in- en doorslapen en voelden zich regelmatig ‘afwezig’. Dit bleek uit een Preventief Medisch Onderzoek, dat de directie van Van Rooijen Logistiek uit Eindhoven inzette. Doel was te achterhalen hoe het met de gezondheid was van haar chauffeurs en warehouse-medewerkers

Voor Ingrid Strik, manager P&O, waren de resultaten aanleiding om samen met CZ een pilot te starten. Slaapapneu komt namelijk vaak voor in de transportsector.

Lees meer

IT voor Kantoor, Transport en Warehousing

Ruud Verkoeijen, IT Manager: ''Vanuit onze afdeling houden we ons primair bezig met het bieden, onderhouden en beheren van een veilige en betrouwbare ICT-omgeving. Daarop leveren we met name kantoorautomatisering en transport management systemen, maar het applicatiebeheer hiervoor valt direct onder operationele afdeling omdat de verwevenheid met klantprocessen enorm is''.

Lees meer

Lean & Green Star

Op 31 augustus jl. heeft Van Rooijen Logistiek de 2de Lean & Green ster behaald.

 

Hierdoor zijn we één van de koplopers op het gebied van C02 reductie. We willen hiermee tevens uitstralen dat we een groen en milieubewust bedrijf zijn.

Daarom hebben we de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in o.a.:

  • Zonnepanelen;
  • Nieuwe schonere Euro 6 motoren;
  • Warmtepompen en ledverlichting;
  • Uitbreiding van het aantal treinen die op onze railterminal komen;

Daarnaast hebben we personeel ook bewust gemaakt op het gebied van zuinig rijden middels cursussen.

Tevens trachten we in de bedrijfsvoering om met zo weinig mogelijk lege kilometers te rijden en de beladingsgraad te optimaliseren.

In de toekomst zullen we dit dan ook blijven benadrukken in ons investeringsbeleid.

Wij danken eenieder binnen het bedrijf die hierin een rol gespeeld heeft en een bijdrage geleverd heeft.

Lees meer