Er is nu een dode hoek sticker die fietsers laat zien waar je moet blijven staan om zichtbaar te zijn voor de chauffeur. Op het vlak van verkeersveiligheid liggen ongevallen met rechts afslaande vrachtauto's zeer gevoelig. Het verkleinen van de kans op dergelijke ongevallen is bij veel leden een belangrijk aandachtspunt. De voorlichting van Veilig op Weg levert een belangrijke bijdrage aan dode hoek voorlichting. Om de boodschap goed te laten beklijven is herhaling van de boodschap belangrijk. Daarnaast bereiken we helaas niet alle basisschool leerlingen en willen we graag ook fietsende volwassenen bereiken. Een goede voertuigsticker laat aan een fietser zien hoe je moet handelen om in het verkeer veilig met een vrachtauto om te gaan.

Veilig op Weg

De sticker verbreedt de boodschap van Veilig op Weg, het lesprogramma waarbij basisschoolleerlingen leren hoe ze om moeten gaan met de dode hoek van een vrachtauto. We zijn er trots op dat het 17e Veilig op Weg schooljaar is afgesloten met een recordaantal schoolbezoeken. 50.000 leerlingen van bijna 1300 basisscholen hebben geleerd dat ze rechts en minimaal drie meter achter een vrachtauto het beste zichtbaar zijn. Veilig op Weg is hiermee het grootste dode hoek lesproject in Nederland en zelfs uniek in Europa! Dit kunnen we alleen bereiken met de hulp van onze vrijwilligers, ambassadeurs en sponsors. Wilt u meer weten over Veilig op Weg?

Kijk dan op www.veilig-op-weg.nl of volg ons op Facebook op de pagina Veilig op Weg. U kunt zich aanmelden als vrijwilliger of ambassadeur van Veilig op Weg via vow@tln.nl. Veilig op Weg wordt gesponsord door: Scania Nederland BV, Het Sectorinstituut Transport en Logistiek, Randstad Transport, BP, Schmitz Cargobull Nederland B.V., Twan Heetkamp Trailers, TVM Verzekeringen, Profile Tyrecenter, MAN Truck en Bus B.V. en RAI Vereniging.

Van Rooijen Logistiek is er van overtuigd dat we, mede door Veilig op Weg en de TLN dode hoek sticker, de verkeersveiligheid samen verder kunnen verbeteren. Daarom is van Rooijen Logistiek begonnen om alle distributie voertuigen uit te rusten met een dergelijke sticker.

Mocht U vragen over dit project hebben kijk dan op www.tln.nl of www.veilig-op-weg.nl

Met vriendelijke groet,
Iwan van de Geer

Technisch directeur
Van Rooijen Logistiek bv