Breda, 10 augustus 2014 - Van Rooijen in Eindhoven is specialist in het transport van fast moving consumer goods. Onlangs is een nieuwe Scania R 450 Euro 6 bakwagen in gebruik genomen. Deze gaat rijden in Nederland als 25,25 meter lange LZV. Van Rooijen is al sinds 2010 in het bezit van de ‘Lean and Green award’ en zoekt in de bedrijfsvoering het evenwicht tussen economische, sociale en milieubelangen. De inzet van de LZV met schone Scania Euro 6 motor draagt hier zeker aan bij.

Van Rooijen Logistiek kijkt niet alleen naar winst- en verliescijfers, maar ook naar de gevolgen van de bedrijfsactiviteiten voor mens en milieu op korte en lange termijn. Een wagenpark met een zo laag mogelijke emissie-uitstoot en lage verbruikscijfers is dan ook een van de vereisten bij Van Rooijen. De nieuwe Scania R 450 bakwagen is voorzien van de tweede generatie Euro 6 motor, met een combinatie van EGR en SCR, die behalve een lage uitstoot ook verassend zuinig is. Door de maximale voertuiglengte van de bakwagen plus trailer kan er meer lading per rit worden vervoerd.
Het werkgebied van Van Rooijen is voornamelijk de Benelux. Fast moving consumer goods, zoals food en zoetwaren, personal care, consumer electronics, pharmaceutical en cosmetics worden vervoerd met een eigen wagenpark van zo’n 150 trekkende eenheden. Het familiebedrijf beschikt over eigen warehouses, voor opslag, order-puck en Value Added service activiteiten. Ook beschikt Van Rooijen over een eigen railterminal en is vliegveld Eindhoven dichtbij, waardoor Van 
Rooijen de ideale combinatie van multimodaal vervoer kan aanbieden. 

Fotobijschrift: De nieuwe Scania R 450 Euro 6 LZV bij Van Rooijen past goed in het lean en green beleid van het familiebedrijf uit Eindhoven.

Over Scania

Scania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto's, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld. De onderneming telt wereldwijd bijna 35.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2013 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 86 miljard en was de nettowinst SEK 6,2 miljard. Voor meer informatie: www.scania.nl.

Scania Nederland B.V.

Manager Communicatie: Nico van der Klugt
Spinveld 57, 4815 HV Breda 
Postbus 9598, 4801 LN Breda
Telefoon +31(0)76 5254100
Fax +31(0)76 5254010

www.scania.nl
pers@scania.nl

Meer afbeeldingen