Uiteraard is IT onmisbaar voor Van Rooijen. Kantoorautomatisering, Transport Management Systemen en Warehouse Management Systemen zorgen er iedere dag voor dat bedrijfsprocessen geolied verlopen en dat de juiste communicatie en informatie richting betrokken partijen worden geregeld.

Ruud Verkoeijen, IT Manager: ''Vanuit onze afdeling houden we ons primair bezig met het bieden, onderhouden en beheren van een veilige en betrouwbare ICT-omgeving. Daarop leveren we met name kantoorautomatisering en transport management systemen, maar het applicatiebeheer hiervoor valt direct onder operationele afdeling omdat de verwevenheid met klantprocessen enorm is''.

Ruud

Ruud zorgt er met vijf ICT-collega's voor dat 165 kantoor- en magazijn gebruikers dagelijks beschikken over een goede en veilige ICT-werkplek. En dat alle transportautomatisering, waaronder moviele communicatie, een app voor chauffeurs en allerlei klantkoppelingen goed werken. Hiervoor zijn ongeveer 50 servers nodig die onlangs zijn gemigreerd naar een HPE SimpliVity oplossong. Verkoeijen: ''in 2018 hebben we onze Belgische vestiging in toenmalige Lefthand oplossing met synchrone mirroring vervangen door twee HPE SimpliVity nodes. We hebben toen gekeken naar andere merken, maar ook naar Numble en 3PAR oplossingen van Hewlett Packard Enterprise. HPE SimpliVity kwam voor ons als beste oplossing uit de bus vanwege compressie, deduplicatie, snelheid, kosten en het vereenvoudigen van het ICT-beheer. Begin dit jaar hebben we er ook voor gekozen deze oplossing voor Nederland te selecteren. We hebben op dit moment twee nodes in Turnhout, twee in Eindhoven en nog twee computing nodes voor onze (RDS) werkplekoplossing. Naar de toekomst willen we deze omgeving zoveel mogelijk centraliseren in Eindhoven.

Voorbereiding is het halve werk

In maart zette Van Rooijen zijn handtekening onder de opdracht om de Nederlandse omgeving naar HPE SimpliVity te migreren. “In mijn zoektocht naar een goede partner, werd vanuit Hewlett Packard Enterprise Lemontree aanbevolen omdat zij de meeste ervaring hebben en veel praktische kennis hebben voor een slimme inrichting van HPE SimpliVity. Van de keuze voor Lemontree heb ik geen spijt gekregen. Na een gedegen gezamenlijke voorbereiding hebben we de omgeving snel en zonder noemenswaardige issues gemigreerd. Vooral deze voorbereidingen waarin de migratie van 50 servers gepland moest worden én de sizing waren zeer belangrijk voor het succes. De praktijkervaring van Lemontree, waaronder het adviseren om met computing servers te werken voor RDS, waren van grote toegevoegde waarde in de partnerkeuze en het succes van de migratie.” vertelt Verkoeijen. Van Rooijen maakt voor een korte RTO en RPO gebruik van de bijzonder snelle back-up- en restoremogelijkheden van HPE SimpliVity en zorgt met een Veeam back-up ook voor een offsite backup van de omgeving.

Lees het hele artikel via de link.