Op basisschool 'De Klapwiek' in Eindhoven is in het kader van het project Verkeer de vraag gerezen of Van Rooijen Logistiek wilde meewerken aan dit project in de groepen 7 en 8. Daarop heeft Van Rooijen Logistiek op maandag 23 mei 2011 een chauffeur, trekker en trailer ter beschikking gesteld om dit leerzame initiatief te steunen.

Ook werd vanuit TLN gratis studiemateriaal ter beschikking gesteld: een DVD, antwoordkaarten, een poster voor iedere klas en een muismat voor elk kind.

Iedere groep kreeg eerst theoretische uitleg over de Dode Hoek door middel van een DVD en vervolgens kwamen de groepen één voor één naar buiten voor het praktische gedeelte.

Vanaf 13:00 uur stond de vrachtwagen op de parkeerplaats voor de school en werd met pionnen de dode hoek visueel gemaakt.

Elk kind kreeg in de cabine duidelijk uitleg van onze chauffeur Paul en kon zelf ervaren hoe groot de dode hoek is en hoe deze met behulp van extra spiegels en camera’s een stuk verkleind kan worden.

De juffrouwen en meester die in de Dode Hoek stonden, waren inderdaad voor de kinderen niet zichtbaar vanuit de cabine! Dit besef maakte net als de enorme wielen van de trekker behoorlijk veel indruk op de kinderen.

Middels het steunen van dit initiatief hoopt Van Rooijen Logistiek een bijdrage te leveren aan het besef van het gevaar van deze grote vrachtwagens bij de nieuwe groep verkeersdeelnemertjes.

Meer afbeeldingen