Van Rooijen Logistiek Dienstverlener in Eindhoven gaat vol voor twee nieuwe DAF Euro 6 Space Cab voertuigen

Iwan van de Geer, technisch directeur bij Van Rooijen Logistiek, heeft alle vertrouwen in het nieuwe paradepaard van DAF: de Daf Euro 6. De 449e en 450e DAF zijn dan ook met volle overtuiging de DAF FT XF Euro 6 met 410 pk geworden. De sleutels van de nieuwe DAF’s zijn door Guido van Stiphout, verkoopleider bij De Burgh Eindhoven aan Iwan van de Geer overhandigd.

De Euro 6 trucks zijn uitgerust met de nieuwe achteras SR1344 en een achterasverhouding van 2.53 voor lagere toeren en maximale trekkracht, waardoor er een lager brandstofverbruik en een vermindering van de CO2 emissie wordt gerealiseerd.
De nieuwe DAF XF Euro 6 biedt optimale passieve veiligheid en geeft de chauffeur vertrouwen dankzij slimme systemen zoals: Vehicle Stability Control (VCS). De voertuigen zijn uitgerust met een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak en een voorzicht camerasysteem. De twee Euro 6 voertuigen zijn uit een serie van 10 eenheden en worden ingezet voor het vervoer binnen de Benelux en Duitsland.

Daf Euro

De twee nieuwe DAF FT XF Euro 6 Space Cab voertuigen met 410 pk geven aan Van Rooijen Logistiek extra power voor de dienstverlening.

Kwaliteit en milieu, twee belangrijke peilers van Van Rooijen Logistiek 
Bij Van Rooijen Logistiek neemt milieu een zeer belangrijke plaats in. De “Be Lean and Green Star”, welke Henry van Rooijen in 2012 uit handen van het eerste Kamerlid Eric Janse de Jong ontving als eerste Eindhovense Logistieke dienstverlener in de regio voor het verminderen van de CO2 uitstoot, wordt duidelijk onderstreept door de aanschaf van deze twee DAF Euro 6 voertuigen.
In de vestiging in Turnhout is het gehele pand (30.000m2) voorzien van zonnepanelen 
(PV-installatie), welke niet alleen het eigen stroomverbruik sterk reduceert, maar bovendien ook nog 400 gezinnen extra van stroom voorziet.
Met 480 gemotiveerde medewerkers wordt er vanuit een tweetal vestigingen (Eindhoven en Turnhout) dagelijks gewerkt aan complete logistieke oplossingen. Het omvangrijke dienstenpakket van Van Rooijen Logistiek omvat:
Groupage vervoer; levering van Fast Moving Consumer Goods (FMCG) binnen 24 uur binnen de Benelux.
Fijnmazige distributie; als lid van het Teamtrans netwerk worden zendingen binnen 24 uur afgeleverd in Nederland.
Railterminal; dagelijks containervervoer van en naar Rotterdam.
Warehousing; in moderne en zeer goed geïsoleerde magazijnen, totaal 110.000m2 worden de food en nonfood producten opgeslagen. 
Pharmawarehousing; een goedgekeurd warehouse waar met behulp van barcodescanning farmaceutische producten opgeslagen en verzendklaar gemaakt worden.
Medical transport: dedicated distributie van medische Isotopen.
Value added logistics; voor het samenstellen van displays, het ompakken, het labelen, het voorzien van krimpfolie en verpakken van producten.

De Burgh Eindhoven: de perfecte partner voor Van Rooijen Logistiek 
De samenwerking tussen beide ondernemingen is uitstekend. Het onderhoud aan de voertuigen wordt door Van Rooijen Logistiek zelf verzorgd in een ultramoderne werkplaats, waarvoor De Burgh Eindhoven de onderdelen levert.