In Turnhout is in september 2012 de eerste LPG trekker in gebruik genomen waarna er meerdere zullen volgen.

Van Rooijen Logistiek beschikt over een modern wagenpark. Zo is elke motor in ons wagenpark Euro 5 of hoger. Hiermee voldoet ons wagen park aan de actuele milieunormen om ook binnen de gestelde milieuzones ons werk voort te kunnen blijven zetten.

Ons wagenpark, waar wij de fijnmazige distributie mee uitvoeren, voldoet aan de strengste milieu eisen, zo zijn de wagen voorzieningen van EEV motoren. EEV staat voor Extremely Environmentally Vehicles. Een EEV-Motor is schoner dan een de Euro 5-motor. Deze wagens zijn het merendeel van de tijd te vinden in de binnenstad.

Lpg Trekker

Ook op het gebied van brandstofbesparing zit Van Rooijen Logistiek niet stil. Door ons eigen tankstation, gekoppeld aan de modernste software, zijn wij in staat om het brandstofverbruik van onze volledige vloot nauwgezet te monitoren. Ook besparen wij brandstof omdat wij niet bij een externe partij hoeven te gaan tanken. Andere maatregelen die wij genomen hebben om het brandstof verbruik te reduceren zijn: de toepassing van aërodynamica, begrenzing van de maximale snelheid en het inzetten van Ecocombi’s (LZV) op DC verkeer. Door het inzetten van deze zogenoemde ecocombi’s zijn we in staat om anderhalf keer zoveel vracht mee te nemen als een gewone trailer.

Van Rooijen Logistiek heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in PieK gecertificeerde city trailers. Het PieK-keur certificaat wordt door leveranciers van componenten en carrosseriebouwers afgegeven, nadat uit de meting blijkt dat het product inderdaad stil is

De Piek-keur sticker wordt zichtbaar op het voertuig geplakt, zodat duidelijk is dat de vrachtwagen bij het laden en lossen zo weinig mogelijk geluidshinder voor omwonenden veroorzaakt.

Planet