Bij Van Rooijen Logistiek staat het scholings-en opleidingsbeleid hoog in het vaandel. Van Rooijen Logistiek stelt haar medewerkers in staat om hun kennis en vaardigheden permanent te ontwikkelen. Ons opleidings aanbod is zeer gevarieerd en stelt onze werknemers in staat om door te groeien binnen de organisatie. Zo volgen al onze chauffeurs een periodieke cursus ter bevordering van de verkeersveiligheid en het terug dringen van het brandstof verbruik. Daarnaast dragen wij er zorg voor dat al onze chauffeurs de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan de verplichte nascholing vakbekwaamheid (code 95) voor beroepschauffeurs. Om onze chauffeurs te helpen bij het waarborgen van de verkeersveiligheid zijn al onze vrachtwagen uitgerust met dodehoekspiegels en camera’s. Tevens sturen wij onze medewerkers gericht op eigen initiatief bij hun ontwikkeling en interesses voor opleidingen.

Daarvoor hebben we intern de Van Rooijen Acadamy opgericht. Met behulp van E-learning modules gecombineerd met klassikale les in onze opleidingslokalen, zorgen we dat elke medewerker snel getraind en geinformeerd is om het beste uit zich zelf te halen!

Voorbeeld Introductie Training E Learning
Pluim SBB 2018 en erkenning
Willem

Opleiden van collega's!

Naast de aandacht voor de ontwikkeling van onze vaste medewerkers bieden wij studenten ook de kans om deel te nemen aan een gevarieerd aanbod van stages op meerdere niveaus binnen de organisatie. Zo is Van Rooijen Logistiek SBB erkend leerbedrijf voor diverse MBO BBL opleidingen. Zijn wij Innovam Leerbedrijf en hebben wij een ECABO Certificaat. Samen met het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) en het Summa college is er een leertraject opgezet voor jonge mensen met interesse in de logistiek. De leerlingen maken op deze manier al werkend kennis met de diversiteit aan werkzaamheden die de logistiek kan bieden en komen zo tot hun toekomstige beroepskeuze binnen de sector. Ook onze eigen collega's bieden wij via diezelfde route de mogelijkheid om hun MBO diploma of deel certificaten te behalen. Ontwikkeling van hun potentieel, is de toekomst van Van Rooijen Logistiek!