10 Nieuwe DAF Space Cab voertuigen voor Van Rooijen Logistiek B.V. in Eindhoven 

Onlangs zijn de sleutels van 10 nieuwe DAF voertuigen door Guido van Stiphout, verkoopleider bij De Burgh Eindhoven, overhandigd aan Iwan van de Geer, technisch directeur bij Van Rooijen Logistiek B.V. in Eindhoven. Zeven voertuigen zijn een uitbreiding van de vloot, welke nu 150 trekkende eenheden telt, waarvan 110 van het merk DAF. 
Tevens beschikt Van Rooijen Logistiek B.V. over een vloot van 235 getrokken eenheden. 
De nieuwe voertuigen zijn: 7 x DAF FT XF105.410 trekkers; 2 x DAF CF75.310 bakwagens en 1 x DAF FAN XF105.460 LZV-voertuig (Langere en Zwaardere Vrachtautocombinatie). De DAF’s zijn voorzien van een geautomatiseerde versnellingsbak (AS-Tronic), voor- zij- en achterzicht camera’s en een Cargo-Lock systeem, een deurvergrendelingssysteem voor laaddeuren. Na het laden of lossen vergrendelt Car-Lock na 3 seconden automatisch de laaddeuren d.m.v. stalen pensloten, waardoor de kans op diefstal afneemt. De opbouw van de bakwagens is van Schmitz Trailer B.V. uit Zevenbergen. De voertuigen worden voornamelijk ingezet voor het bevoorraden van distributiecentra in de Benelux. 

Vanrooijen Scania

Een van de 10 nieuwe DAF voertuigen, de DAF FAN XF105.460 LZV, in de opvallende styling van Van Rooijen Logistiek B.V. in Eindhoven

 

Bij Van Rooijen Logistiek B.V. staan kwaliteit en milieu hoog in het vaandel
Het in 1948 opgerichte familiebedrijf is uitgegroeid tot een belangrijke logistieke dienstverlener in de Benelux, waarbij de zorg voor het milieu een belangrijke plaats inneemt.
Met 350 gemotiveerde medewerkers wordt er vanuit een tweetal vestigingen (Eindhoven en Turnhout) dagelijks gewerkt aan complete logistieke oplossingen. 
Niet alleen voor het vervoer over de weg wordt het transport geoptimaliseerd, maar ook per trein, waarvoor Van Rooijen Logistiek B.V. over een eigen railterminal voor containervervoer beschikt. Het omvangrijke dienstenpakket van Van Rooijen Logistiek B.V. omvat:
Groupage vervoer; levering van goederen binnen 24 uur binnen de Benelux.
Fijnmazige distributie; als lid van het Teamtrans netwerk worden zendingen binnen 24 uur afgeleverd in Nederland.
Warehousing; in moderne en zeer goed geïsoleerde magazijnen worden de food en nonfood producten opgeslagen. De optimale kwaliteit wordt gewaarborgd door de HACCP-certificering en de General Food Law met SSCC garantie. 
Pharmawarehousing; een goedgekeurd warehouse waar met behulp van barcode scanning farmaceutische producten opgeslagen en verzendklaar gemaakt worden.
Value added logistics; voor het samenstellen van displays, het ompakken, het labelen en het verpakken van producten.

De Burgh Eindhoven: een perfecte partner voor Van Rooijen Logistiek B.V.
De samenwerking tussen beide ondernemingen is uitstekend. Het steeds aanpassen aan de veranderende vervoerseisen is voor De Burgh Eindhoven een uitdaging welke zij samen met Van Rooijen Logistiek B.V. perfect beheerst.