Van Rooijen Logistiek is een bedrijf wat het volledige onderhoud van wagenpark, gebouwen en intern transport in eigen beheer uitvoert. Om dit te kunnen doen beschikken wij over een volledig uitgeruste technische dienst in Eindhoven en een kleine werkplaats in Turnhout.

Toen we in 2000 naar onze huidige locatie in Eindhoven verhuisde hebben wij daar het gebouw van de locale DAF dealer overgenomen. Dit was een grote vooruitgang tegenover de werkplaats op onze oude locatie in Son en Breugel. Ons wagenpark is echter de afgelopen jaren dermate gestegen dat ook deze locatie te klein werd en niet meer voldeed aan de moderne tijd. Het bestaande gebouw is inmiddels ruim 30 jaar in gebruik (Eerst Philips en later DAF). Tevens kunnen we de nieuwbouw anders lokaliseren op ons 100,000 m2 grote bedrijfsterrein waardoor we de kantoren, kantine en sanitaire ruimtes kunnen combineren met Rail Terminal Eindhoven en enkele huurders. Daarnaast komt er nu ruimte voor uitbreiding van ons logistiek centrum en de Railterminal.

Begin 2008 zijn we gestart met het maken van plannen en het aanvragen van de bouwvergunning. Die is met de nodige vertraging dan toch verleend in augustus 2008 waarna we direct zijn gestart met de bouw van het nieuwe pand. Dit krijgt een vloeroppervlakte van in totaal 1700 m2, verdeeld over: 

  • een volautomatische truckwash van 30 X 7 meter
  • een werkplaats van 1000 m2
  • magazijnruimte van 400 m2 t.b.v. opslag onderdelen
  • kantoren en sanitaire ruimtes 600m2

De werkplaats is een van de modernste in zijn soort met vloerverwarming, koeling voor de zomer, stempels in de grond voor het oppakken van volledige geladen combinaties en een hypermoderne werkput met remmenbank. Ook afzuiging, olie installaties, toegangscontrole, 2 kolom`s brug en een hefcillinder voor heftrucks mogen niet ontbreken.

De bedoeling is dat we begin april gaan over huizen naar de nieuwe locatie waarna de oude locatie verder gesloopt wordt om ruimte te maken voor de uitbreiding.

Heeft U nog verdere vragen schroom niet mij te bellen.

Iwan van de Geer
06-15032431

Meer afbeeldingen