Logistiek dienstverlener Van Rooijen uit Eindhoven heeft onlangs 25 nieuwe DAF's in gebruik genomen, waarvan zes op een mix van diesel en aardgas rijden. Het diesel-blend-systeem van Prins Autogassystemen bepaalt tijdens het rijden de optimale mix van aardgas en diesel. 

De DAF trucks hebben vier gastanks aan het chassis hangen waar in totaal 480 liter CNG (Compressed Natural Gas, ofwel aardgas) in gaat. 
De uitstoot gaat met het systeem omlaag en dat is voor Van Rooijen belangrijk. Het bedrijf heeft zich namelijk gecommitteerd aan een CO2-uitstoot-reductie van twintig procent in 2013 en daarvoor ook al Lean and Green award voor ontvangen. 

Zonnepanelen

Om die CO2-doelstelling te behalen heeft het bedrijf tevens het dak van haar vestiging in Turnhout voorzien van zonnepanelen (30.000 m2), waarmee niet alleen in de eigen stroombehoefte wordt voorzien, maar ook in die van 400 woonhuizen in de omgeving. 

Wat betreft de levering van de 25 nieuwe DAF's wordt een errvan ingezet als LZV. Alle voertuigen hebben de AS Tronic-versnellingsbak, voor- zij- en achterzicht camerasysteem en een Cargo-Lock-systeem voor deurvergrendeling van laaddeuren. Na het laden of lossen vergrendelt Cargo-Lock na drie seconden automatisch de laaddeuren met stalen pensloten, waardoor de kans op diefstal afneemt. De opbouw van de bakwagens betreft koelopbouwen met carrier-koelmotor voor geconditioneerd vervoer, en zijn van Schmitz Trailer B.V. uit Zevenbergen.