Daf Xf De Burgh Van Rooijen Groepsfoto

Persbericht                                                        

 

DAF XF celebration edition voor jubilaris

Marti Swinkels is 40 jaar als chauffeur in dienst bij Van Rooijen Logistiek in Eindhoven. Miljoenen kilometers heeft hij overbrugd en dan ook nog vooral in DAF trucks. De jubilaris is woensdag 27 mei verrast met een bij deze mijlpaal passende DAF. Die dag kreeg hij de sleutels van een exclusieve XF Celebration Edition. Een speciale versie die dit jaar is uitgebracht ter ere van de productie van de 250.000e DAF  met Super Space Cab, de grootste en meest comfortabele cabine in de markt. De feestelijke DAF is geleverd door De Burgh Eindhoven BV.

‘Marti Swinkels is al op jonge leeftijd bij ons gekomen’, aldus Iwan van de Geer, Technisch Directeur bij Van Rooijen Logistiek. ‘De meeste kilometers heeft hij achter het stuur van een DAF gereden. Dat is zijn favoriete merk. Dan is het toch heel mooi om hem te trakteren op een XF Celebration Edition.’

De ruime en comfortabele Super Space Cab cabine is extra fraai aangekleed en voorzien van vele extra’s, zoals een exclusief leerpakket, een 15 cm dik comfortmatras, uitgebreide klimaatbeheersing met bediening vanaf de achterwand en in de cabine zit een zeer grote koelkast.

Marti rijdt vooral in de Benelux en Duitsland. ‘Het gaat om transport van en naar grote distributiecentra van alle retailketens. We hebben een vloot van 225 trekkende eenheden, waarvan er 180 van het merk DAF zijn’, vertelt Van de Geer.

Chauffeurs prijzen comfort, ruimte en uitstraling

Veel DAF’s bij Van Rooijen Logistiek zijn van de jongste generatie Euro 6. De ervaringen hiermee zijn goed. Van de Geer: ‘De chauffeurs, zoals Marti, prijzen het comfort, de ruimte en de uitstraling van de trucks. Wij merken dat DAF het verbruik verder omlaag heeft gekregen. Het is nog weer lager dan bij de eerste generatie Euro 6.’

Het werkgebied van Van Rooijen Logistiek is vooral de Benelux. Het bedrijf is actief in zogenoemde fast moving consumer goods, zoals food, personal care, elektronica en farmaceutische producten. Het onderhoud aan het wagenpark wordt in de eigen werkplaats gedaan die support en onderdelenlevering krijgt vanuit DAF dealer De Burgh. Ook deze ondersteuning is een belangrijk aspect waardoor DAF zo’n belangrijke plek in de vloot inneemt. Voor Marti Swinkels is het vooral elke kilometer genieten in zijn nieuwe DAF XF Celebration Edition.

Daf Xf De Burgh Van Rooijen Voertuig 2