Home › Nieuws

Nieuws

Eindhovens bedrijf Kleine Van Rooijen breidt vestiging in Turnhout uit

› 15 Mei 2017 - Algemeen

EINDHOVEN - Een broederstrijd bij Van Rooijen Logistiek is er niet. Maar nadat Henry van Rooijen (54) in Eindhoven de vestiging uitbreidde, is het nu de beurt aan broer Maik (51) in Turnhout.

http://www.ed.nl/economie/eindhovens-bedrijf-kleine-van-rooijen-breidt-vestiging-in-turnhout-uit~a85830d7/

Van Rooijen Logistiek - Time Lapse nieuwbouw

› 09 Mei 2017 - Algemeen

Van Rooijen Logistiek - Time Lapse nieuwbouw

Chauffeur worden?

› 05 Mei 2017 - Algemeen

Chauffeur worden?  Wil jij graag vrachtwagenchauffeur worden of en ben je toe aan een volgende stap?

Pak dan nu je kans!

Het Sectorinstituut Transport en Logistiek en UWV organiseren op maandag 22 mei een banenmarkt voor Van Rooijen Logistiek en Baetsen-Groep.
Je kan op deze banenmarkt in gesprek gaan met twee bedrijven om samen te bepalen welke mogelijkheden er voor jou zijn.

Lees meer...

Nieuwbouw Pharma Magazijn

› 21 March 2017 - Algemeen

Binnenkort wordt het nieuwe Pharma magazijn in Turnhout door Van Rooijen in gebruik genomen.

Lees meer...

Zeventig boxtrailers voor Van Rooijen Logistiek

› 02 December 2016 - Algemeen

Zeventig boxtrailers voor Van Rooijen LogistiekEINDHOVEN - De veelzijdige logistieke dienstverlener Van Rooijen uit Eindhoven heeft de trailervloot onlangs flink uitgebreid. Als hofleverancier mocht Schmitz Cargobull onlangs zeventig boxtrailers leveren. Het zijn drie-assers die zijn voorzien van een onderschuiflaadklep en ze zijn voorzien van dubbele bindrails in de zijwanden om de lading veiliger te kunnen zekeren.
De trailers maken deel uit van een wagenpark van 210 trekkende en 375 getrokken eenheden. Deze omvangrijke vloot wordt voornamelijk ingezet in veelzijdige en hoogwaardige distributietaken in de Benelux. Uit veiligheidsoverwegingen maakt Van Rooijen uitsluitend gebruik van gesloten trailers. Binnen de veelzijdige vloot van Van Rooijen speelt dit type trailer, naast de vele koeltrailers, een hoofdrol.

Van Rooijen is al ruim twaalf jaar klant van Schmitz Cargobull. Technisch directeur Iwan van de Geer legt uit waarom: "Een trailer van Schmitz Cargobull is een kwaliteitsproduct. De standaardisatie die Schmitz levert, is voor een grote vloot als deze onontbeerlijk. Wanneer een onderdeel vervangen moet worden, dan moeten we kunnen terugvallen op een snelle en efficiënte service. Schmitz Cargobull voldoet aan onze eisen", aldus Van de Geer. "Ik schat dat we nu 300 Schmitz-trailers in de vloot hebben."

Bij de nu gekochte serie is voor het eerst ook gekozen voor de assen van Schmitz, die alle zijn voorzien van schijfremmen. Net als eerder aangeschafte trailers vertrouwt Van Rooijen al geruime tijd op dit type remsysteem. Ook alle laadbakken voor de vele bakwagens worden geleverd door Schmitz Cargobull.
Het onderhoud doet Van Rooijen in eigen beheer. Zes jaar geleden werd hiertoe een nieuwe werkplaats in gebruik genomen op de Eindhovense hoofdvestiging. De trailers komen eens per jaar in de werkplaats voor de APK en onderhoud. Volgens Van de Geer wordt er verder aan de trailers gewerkt wanneer dit nodig blijkt. "Dat is niet vaak, deze trailers zijn erg betrouwbaar en worden altijd bijtijds geïnspecteerd om mogelijke problemen voor te blijven."
Van de Geer zegt dat de trailers zeker tien jaar in bedrijf zullen blijven.

Een kenmerk van het werk bij Van Rooijen is een veelzijdige inzet, voor onder andere food, personal care en pharmalogistiek. Van Rooijen is ook actief in distributie in de retail, in fijnmazige distributie en in containervervoer. Een ander kenmerk van Van Rooijen is de beschikking over een eigen railterminal aan de noordkant van Eindhoven. Hiermee stuurt en ontvangt het bedrijf vrijwel dagelijks containers via het spoor naar het Rotterdamse havengebied.

Archief

To top of page